Existensis

Op deze site kunt u informatie vinden over Existensis de Praktijk voor Existentiële Therapie, en over de Sportschool voor de Geest het Centrum voor Geestelijke Oefeningen en Training.

 

Existensis de praktijk voor existentiële therapie en counseling

Existensis – Praktijk voor Existentiële Therapie

In persoonlijke gesprekken doen we onderzoek naar uw diepere motivatie en drijfveren. Deze bepalen in belangrijke mate hoe u in het leven staat en ze zetten een belangrijke stempel op de dingen die u doet.

Als u het gevoel hebt dat u vastloopt of het idee heeft ergens tegen aan te lopen, kunnen een aantal gesprekken vaak weer nieuwe en onverwachte perspectieven geven.

 

Sportschool voor de Geest | Centrum voor Geestelijke Oefening en Training

Sportschool voor de Geest – Centrum voor Geestelijke Oefeningen en Training

In onze cultuur is het veel aandacht voor een gezond en sterk lichaam. Anders is het gesteld met onze geest. Hoe krijgen we een gezonde en sterke geest? In veel tradities werd actief gewerkt om de geest gezond en sterk te maken, door gebruik te maken van geestelijke oefeningen.

Zoals een sportschool voor het lichaam gebruik maakt van lichamelijke oefeningen, zo maakt de sportschool voor de geest gebruik van geestelijke oefeningen. De geestelijke oefeningen die wij gebruiken voor de trainingen worden ontleend aan verschillende tradities, waarvan de stoïcijnse, de boeddhistische en de soefie-traditie de belangrijkste zijn.

Geestelijke oefeningen zijn geen ‘braintraining’ en gaan verder dan oefeningen om uw denkkracht of herinneringsvermogen te vergroten. Geestelijke oefeningen omvatten zowel het denkvermogen, het gevoelsleven als de handelingsintenties.

De trainingen kunnen individueel of in kleine groepen worden gegeven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *